Discord – snakke sammen

Mange har vel forsøkt å kommunisere med de man zwifter sammen via chat, dette ved å trykke på touchskjermen på mobilen med svette fingre. Tungpustet og ukonsentrert ser man at man har mistet gruppa samtidig som meldingen man sendte var utydelig, uforståelig eller i verste fall ufrivillig morsom!

Det finnes heldigvis flere alternativer for å kommunisere med andre snakkesalige zwiftere. Et av de mest populære alternativene er Discord.

Snakk deg bort mens kilometrene ruller!

Discord kan kjøres PC, Mac og på mobiltelefon. Øreplugger med innebygd mikrofon er alt du trenger så har du alt som skal til for å kunne snakke med dine medzwiftere mens dere sykler sammen på fellesturer, i ritt eller når dere sykler på vidt forskjellige løyper. Mange av de offisielle turene på Zwift har egne Discord-kanaler og man kan gå inn der for å prate med, (eller bare lytte på), folk fra hele den store vide verden.

Vi i Zwift Bodø har en egen kanal som vi bruker på fellesturene vi kjører flere ganger i uken. Der er det mye morro i tillegg til gode beskjeder for å holde gruppen samlet ved behov.

Du søker opp og laster ned Discord i App Store hvis du har iPhone eller i Google Play for de med telefoner som kjører Android. Hvis du ønsker å bruke Discord på PC så kan du laste ned her: https://discord.com/

Når du har lastet ned og startet Discord så registrerer du deg med brukernavn og passord. Etter dette trenger du kun en invitasjonskode/link til den kanalen eller serveren du ønsker å være med på. Denne koden finner du ofte i beskrivelsen til turen du vil være med på eller den kan være delt på f.eks. hjemmesiden/facebook-gruppen til du som organiserer turen. Når du trykker på denne linken/koden i din mobil hvor du allerede har installert Discord så vil du kunne «Join» for å bli med i den kanalen/serveren.

Nå kommer det som kanskje kan være litt utfordrende, men det er uansett overkommelig. Når du blir med i en kanal så kommer du rett inn i det som er tekst-chatten til kanalen. Der ønsker selvfølgelig ikke du å være for det var jo teksting og sykling samtidig vi ønsket å unngå. Trykk på menyknappen oppe til venstre, (de tre horisontale strekene).

  • Trykk på en tale-kanal under «-VOICE CHANNELS». Disse er merket med en liten høyttaler foran og i dette eksempelet heter kanalen «General».
  • Du skal nå få opp knappen «Bli med i tale» og den trykker du selvfølgelig på.
  • Du er nå inne i kanalen og er klar til å begynne å prate med de andre som måtte befinne seg der.