Komme i gang med Zwift

Her finner du litt informasjon om hva man trenger og hvordan man på enklest mulig måte kan komme i gang med sosial og virtuell sykling i Zwift’s fantastiske univers.

Du trenger en trenings-rulle, sykkel og en enhet du kan installere og kjøre programvaren Zwift på.

Jo større jo bedre når det kommer til skjermer

En smartrulle vil gi den beste opplevelsen av Zwift. Den simulerer terrenget ved å fortløpende endre motstanden i rulla for at du mest mulig realistisk skal «føle» at du sykler i bakker, falske flater og kupert terreng. En smartrulle vil også redusere motstanden i rulla når du ligger i ryggen på andre syklister eller i en stor gruppe, akkurat som ute i virkeligheten. I tillegg vil den kunne gi deg en presis strukturert trening hvis du bruke en av de innbygde trenings-øktene eller følge et av treningsplanene. Da vil motstanden settes korrekt i hver trenings-blokk/intervall i løpet av økta basert på ditt nivå. Ditt nivå settes ut i fra din FTP som du kan lese mer om ved å klikke her.

De fleste syklene kan brukes på Zwift, men det kan være noen kombinasjoner av rulle/sykkel som ikke er kompatible. Er man usikker så vil det ofte være tryggest å velge en 10-delt eller 11-delt landeveis- eller hybridsykkel da de fleste rullene støtter disse. Trenger du profesjonell hjelp til å velge sykkel, og ikke minst få den korrekt innstilt til deg, så anbefales det alltid å kontakte din lokale sykkelforhandler.

Når det gjelder enhetene du kan kjøre Zwift på så har du følgende alternativer:

Smarttelefon eller Pad/Tablet

Bruker kun bluetooth for tilkobling til Zwift
  • Apple TV
  • iPhone
  • iPad/iPod
  • Android, både smarttelefoner og tablet

Datamaskin

Både stasjonære og bærbare datamaskiner kan brukes
  • PC med Windows 7 64bit eller høyere: ANT+ støtte hvis du plugger i en ANT+ dongle, Bluetooth støtte i Windows 10 med Bluetooth 4. Det anbefales å bruke ANT+ på Windows.
  • Mac med macOS 10.9 eller høyere: ANT+ støtte hvis du plugger i en ANT+ dongle, Bluetooth støtte.

Zwift støtter som du ser bare to måter å kommunisere trådløst på: Bluetooth eller ANT+. Heldigvis kommuniserer i dag nesten alle smartruller med både Bluetooth og ANT+ samtidig, noe som gjør det enkelt å koble en smartrulle til din valgte Zwift-enhet.

Hva er det enkleste oppsettet? For mange er det Apple TV. Du trenger også en TV-skjerm, men Zwift på Apple TV er enkelt, rimelig og ser ganske flott og detaljert ut hvis du bruker den nyeste Apple TV 4k.

Hvis du ønsker den beste spillopplevelsen med høy framerate og høyeste oppløsning: Bruk en Windows-PC med et bra grafikkort. Dette gir den en heftig og visuelt imponerende opplevelse når du i tillegg bruker en stor skjerm.

Mange begynner med å bruke en enkel enhet de allerede eier, (f.eks. iPhone eller en laptop), og deretter oppgradere til et avansert oppsett når de har erfart hvor morro og motiverende Zwift er.

Opprett en Zwiftkonto

Alle som er på Zwift har en konto hvor all aktivitet blir lagret. For å opprette en konto går du til zwift.com/create_account. Du får muligheten til å prøve Zwift gratis i en liten periode før du begynner å betale for abonnementet på $14.99/mnd.

Selve programvaren for Zwift søker du opp og laster ned fra følgende plasser avhenging av hvilket oppsett du velger å bruke:

  • App Store hvis du har iOS på iPad, iPhone eller Apple TV.
  • Google Play for de med Android på nettbrett eller telefon.
  • PC og MAC brukere finner Zwift på zwift.com.

Oppstart og tilkoblinger

Rulla er nå plassert foran skjermen med sykkel godt montert. Når du så har startet opp Zwift på din foretrukne enhet og logget inn med ditt brukernavn og passord så vil du etterhvert få opp en skjerm for å koble sammen smartrulla og evt. pulsbelte, kadenssensor.

Kontroller at smartrulla er slått på og søk opp din rulle i feltet Controllable. Legg den til når den kommer opp som et valg-alternativ. I tillegg så legger du også til smartrulla i feltet Power source. Etter dette så bekrefter du ved å trykke OK.

Velg RIDE og du vil flyttes inn i en av de mange virtuelle løypene som finnes i Zwift og ikke minst sammen med mange andre ivrige zwiftere verden rundt!

For fullt utbytte av Zwift bør du også installere Zwift Companion på telefon eller nettbrett. Les mer om Zwift Companion her….

Fin gruppe i flytsonen

#RideON