ZwiftPower – de offisielle rittresultatene!

Hvis du er på Zwift og planlegger å kjøre ritt så er det viktig å registrere deg i ZwiftPower. Men hva er egentlig ZwiftPower og hvordan fungerer dette?

ZwiftPower er et fellesskapsdrevet nettsted som utfyller Zwift for å lage resultatlister. Dette lar Zwift-ryttere og rittarrangører registrere resultater og sjekke ut alle detaljene i rittene de har deltatt i ved å registrere og analysere dataene deres.

Offisielle resultater fra Cat. D i et ritt

Det er mulig å sjekke nesten alle slags Zwift-resultater ved hjelp av ZwiftPower. De kan sorteres etter ligaer, rittserier og segmenter. Det er også mulig å filtrere resultater og data etter kategorier, for eksempel forskjellige alders- eller kraftbaserte kategorier.

ZwiftPower er som en slags Strava for zwiftere og i tillegg til rittresultatene dine kan du sjekke din kjørte distanse, totale klatrede høydemeter og dine beste wattmålinger fra ett sekund til 75 minutter. Man kan sjekke ut styrker og svakheter til evtentuelle konkurrenter før og etter ritt. Og man kan følge med underveis i ritt på hvordan en selv, lagkamerater eller konkurrenter disponerer krefter.

Å lage en ZwiftPower-konto er ikke det enkleste man kan gjøre men følg disse instruksjonene er du forhåpentligvis i gang så snart som mulig.

Først må du gå til Zwift.com og logge deg inn. Deretter klikker du på Innstillinger> Profil> Tilkoblinger og velge ‘opt-in’ under ZwiftPower-logoen. Her er en direktelink til dette.

Å fullføre det første trinnet betyr at du har gitt tillatelse til å dele resultatene og aktivitetshistorikken din med ZwiftPower og da kan alle ytelses- og rittdataene dine overføres.

Gå over til zwiftPower.com og registrere deg der. Bruk din e-postadresse, lag brukernavn og passord og tilslutt godta vilkår og betingelser

ZwiftPower’s hovedside.

Så kommer det som mange kanskje synes er litt vanskelig. Du må finne din Zwift-ID for å koble sammen til kontoene dine. Gå til og logg inn på https://zwift.com/feed og finn dine aktiviteter ved å trykke på «JUST ME«.

Trykk deg inn på din siste aktivitet og trykk etter det på tannhjulet.

Hold musepekeren over «DOWNLOAD FIT FILE«-knappen.

Det vil da komme opp en rute nederst i nettleseren din som viser en nettadresse som ligner på denne: https://s3-fit-prd-uswest2-zwift.s3.amazonaws.com/prod/421421/a2e1b7f8-27610843. Det er sifferet som står mellom de to / / ,(i dette tilfellet er tallet 421421), og er markert i bildet ovenfor som er din Zwift-ID.

Gå tilbake til ZwiftPower-fanen i nettleseren og klikk ‘Connect‘ øverst på siden og skriv deretter inn Zwift ID i boksen når du blir bedt om dette. Du vil motta en firesifret kode som du må legge til bak etternavnet ditt i Zwift-innstillingene, (du kan endre det tilbake etter at prosessen er fullført).

Til slutt er det bare å gå tilbake til ZwiftPower og klikke ‘Connect to my Account‘. Da skal det være i orden!